lauantai 4. joulukuuta 2010

4. luukku: Pelkistetty skottiruutu

 Pelkistetty skottiruutu


Sekoita violetista vaaleampi sävy lisäämällä siihen noin 1/3 valkoista. Kaulitse vaaleammasta violetista saman paksuinen levy kuin mitä käytit leveäraitaisen millefiorin tekemiseen.
 
 
 
 
 
Leikkaa leveäraitainen millefiori kahtia siten, että toiselle puolelle jää noi 1/3 ja toiselle 2/3. Laita millefiori vaaleanvioletin levyn päälle ja leikkaa millefioritankoon vaaleanvioletti raita. Yhdistä takaisin yhdeksi ja leikkaa vielä toinen raita melko lähelle ensimmäistä. Kokoa takaisin millefioritangoksi ja puristele kaikilta sivuilta siten, että pinnat varmasti tarttuvat toisiinsa.
Leikkaa millefioritangosta hieman liian paksu viipale ja kaulitse sitä isommaksi. Aseta se sitten ohuen massalevyn päälle ja tasoita saman paksuiseksi kuin muut helmet. Jos käytät pastakonetta kaulitse levyä ensin hieman käsin ja laita massa vasta sitten pastakoneeseen.
Leikkaa pyöreällä piparimuotilla levystä kappale sekä tee helmeen sivuille reijät massaleikkurilla tai mehupillillä kuten edellä.
Jos et koveta helmeä heti säilytä sitä kaakelilla tai askartelulle pyhitetyllä lautasella. Paperialusta imee massasta öljyjä ja haurastuttaa helmesi. Koveta massa paketissa neuvotulla tavalla. Lisätietoja löydät askartelumassa faq:sta

Tarvikkeet töihin löydät Ihan kivasta kaupasta, www.askartelumassat.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti