sunnuntai 19. joulukuuta 2010

19. Luukku: Rannekorupohja mustasta massasta Rannekorupoja

Askartelumassatöitä voidaan kovettaa myös osina ja jo kovetettuja osia voidaan yhdistää tuoreeseen massaan. Tämä rannekorupohja voidaan koristella monin tavoin.

Rannekorupohjaa varten tarvitset noin paketillisen mustaa massaa, hiekkapaperia, metallilankaa, pastakoneen tahi kaulimen sekä leikkausterät. Työstä massa ja kaulitse se ohueksi levyksi. Helmet muodostuvat kolmesta päällekkäisestä kerroksesta joten levyn tulee olla mielellään maksimissaan millin paksuinen. 

Leikkaa massasta noin 20 cm leveä ja 5 cm korkea suorakaide ja aseta se hiekkapaperin päälle. Leikkaa seuraavaksi yläreunaan noin 2 cm korkea suikale. Aseta alemman massalevyn päälle metallilanka. Metallilanka tulee auttamaan helmireijän aukipysymisessä. Laita ensimmäisen langan alle noin 1 cm:n suikale, toinen metallilanka ja taas noin 2 cm:n suikale.


Reunojen kanssa ei tarvitse olla huolellinen: helmet leikataan myöhemmin.

Peitä helmipohja massalevyllä ja kaulitse kiinni alempiin kerroksiin siten, että painat hiekkapaperin väliin.


Leikkaa massahelmet suorakaiteeksi. Leikkaa ensin ylä- ja alareuna ja sitten leikkaa terällä suurinpiirtein saman leveyisiä palasia. Kuljeta veistä varoen metallilankojen välistä. Leikausviivan ei tarvitse olla koko matkalta täysin pohjaan asti vaan leikkaus viimeistellään kovetuksen jälkeen.

Poista työ hiekkapaperin päältä ja koveta uunissa massapaketin ohjeen mukaisesti. Kun työ on vielä kuuma poista metallilangat ja leikkaa helmet irti toisistaan leikkausterällä.

Jos et koveta helmeä heti säilytä sitä kaakelilla tai askartelulle pyhitetyllä lautasella. Paperialusta imee massasta öljyjä ja haurastuttaa helmesi.  Lisätietoja löydät askartelumassa faq:sta

Tarvikkeet töihin löydät Ihan kivasta kaupasta, www.askartelumassat.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti