perjantai 10. joulukuuta 2010

10. luukku: Illuusiokaulakorun aloitus

Seuraavaksi lähdemme työstämään illuusiotekniikalla tehtyä kaulakorua. Tämäkin kaulakoru tehdään litteillä pyöreillä helmillä.
Korua varten tarvitset Premo metallivärejä. Metallivärejä on valmiiksi erisävyisinä, mutta metallimassoja voi sävyttää myös sotkemalla niitä keskenään tahi myös tavallisen massan kanssa.
Mallikoruun käytettiin Premon kultaa 2 pakettia ja paketti koboltinsinistä.
Värisekoitukset ovat:


Sekoita 1 paketillinen kultaa 1/3 paketilliseen sinistä
Sekoita 1/2 paketillista kultaa noin 1/2 paketilliseen sinistä
Sekoita 1/4 paketillinen kultaa loppuun siniseen
Työstä loppu kulta sellaisenaan


Illuusiotekniikka perustuu metallimassojen killteen ominaisuuksiin. Kiille on lituskaisina hiutaleina joiden toinen pinta on kiiltävä ja tämän poikkipinta matta. Tätä efektiä voidaan käyttää hyväksi massailussa siten, että täysin sileään pintaan saadaan näkyviin kuvio jossa tummemmat ja vaaleammat värit vaihtelevat. 


 Kaulitse massasta sileä levy ja paina askartelumassaterällä siihen samansuuntaisia viivoja siten, että massan pinta menee hieman rikki.
Kaulitse massa tasaiseksi. Tämän levyn paksuus määrää koko korun levyjen paksuuden. Itse käytin kolmanneksi paksuinta väliä pastakoneessani eli noin 3 mm paksua. 
Leikkaa pyöreällä leikkurilla massalevystä pala ja tee sen sivuille kemperin pienellä ympyräleikkurilla tai mehupillillä reijät.


 
Jos et koveta helmeä heti säilytä sitä kaakelilla tai askartelulle pyhitetyllä lautasella. Paperialusta imee massasta öljyjä ja haurastuttaa helmesi. Koveta massa paketissa neuvotulla tavalla. Lisätietoja löydät askartelumassa faq:sta

Tarvikkeet töihin löydät Ihan kivasta kaupasta, www.askartelumassat.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti