keskiviikko 1. joulukuuta 2010

1. luukku: Tasaraita

Tasaraitamillefiori
 Millefiori on italiankielen sana joka tarkoittaa tuhatta kukkaa. Alunperin kyseessä on lasitaiteen tekniikka jolla on tehty mm. paperipainoja. Menetelmä soveltuu myös mukaeltuna askartelumassoille. Kuva muodostetaan eri värisillä massoilla tankoon, josta voidaan leikata viipaleita. Kuvaviipaleita voidaan käyttää joko yksistään tai päällystää niillä muuta massaa.
Aloita työstämällä massat. Olen käyttänyt pastakonetta levyjen tekoon, mutta nämä voi kaulita myös käsin. Samanpaksuisia levyistä saat kaulitsemalla ne esim. kahden jäätelötikun tai samankorkuisen pelikorttipinon välissä.

Kaulitse mustasta ja violetista samanpaksuiset levyt. Tee violetista noin 3 x 2,5 suorakulmio ja aseta se sitten mustan levyn päälle. Leikkaa levyt samankokoisiksi.
 Jaa levypino keskeltä kahtia ja nosta toinen pino toisen päälle. Toista vielä kerran.
Leikkaa millefioritangosta kaksi viipaletta ja aseta ne ohuen massalevyn päälle. Jos käytät pastakonetta kaulitse levyä ensin hieman käsin ja laita massa vasta sitten pastakoneeseen.

Tämän levyn paksuus määrittelee korun muidenkin helmien paksuuden. Pastakoneessani käytin kolmanneksi paksuinta väliä (#3) joka on noin 2 mm paksu.

Leikkaa pyöreällä piparimuotilla levystä kappale. Olen mallityössä käyttänyt piparimuottia jonka halkaisija on noin 3 cm. Leikkaa helmeen sivuille reijät kemperin pyöreällä leikkurilla tai mehupillillä. Helmi tulee koruun vaakalinjaisesti reikien suuntaan - voit siis päättää haluatko raidat vinoon, pystyyn vai vaakaan.

Jos et koveta helmeä heti säilytä sitä kaakelilla tai askartelulle pyhitetyllä lautasella. Paperialusta imee massasta öljyjä ja haurastuttaa helmesi. 

Koveta massa paketissa neuvotulla tavalla. Lisätietoja löydät askartelumassa faq:sta  

Tarvikkeet töihin löydät Ihan kivasta kaupasta, www.askartelumassat.com

Pin It

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti