tiistai 21. joulukuuta 2010

21. luukku: Mokume gane

Mokume gane

Mokume gane on alunperin japanista kotoisin oleva metallinpakotustekniikka jota on käytetty erityisesti teräaseiden tekemiseen. Askartelumassoilla tehtävä jäljitelmä ei ole yhtä työläs ja haastava prosessi, mutta sen näyttävyys on kiistatonta. 

Tällä kertaa halusin voimakkaasti värikkään pinnan. Edellä kuvattujen värisävyjen lisäksi sotkin vielä yhden sinisen (kobolttia paljon ja vähän vihreää pohjaa) ja punaisen (punaista paljon ja vähän vihreää pohjaa) työtä varten. Massat kaulitaan mahdollisimman ohuiksi
 


Paritin värikkäämmät massat aina vihertävää pohjaa lähellä olevan sävyn kanssa päällekäin.
Kaikki levyparit pinotaan yhteen ja kaulitaan ohuemmaksi. Tämä kokonainen levypino jaetaan kahtia ja kaulitaan jälleen ohuemmaksi. Toista vielä kerran. Mikäli leikkaat levykerroksen sivusta viipaleen näet levyjen asettuneen ohuiksi viivoiksi.
Tähän versioon mokume ganea käytämme erilaisia ympyräpakotustyökaluja. Makings profeccionals- tykalusetin erikokoiset pallopäät, Studio sculpeyn muotoilupuikot sekä paperiaskartelussa käytetyt kohokuviointityökalut ovat tähän tekniikkaan hyviä.
Painele eri kokoisilla työkaluilla massan pintaan syvänteitä. Kiinnitä massa kaakelin päälle painamalla sitä pohjaa vasten niin että se tarttuu. Ota terävä askartelumassaterä ja viillä levystä pinnan suuntaisia viipaleita. Säilytä viipaleet kaakelin päällä.
Kovettamaton massa kannattaa säilyttää kaakelilla tai askartelulle pyhitetyllä lautasella. Paperialusta imee massasta öljyjä ja haurastuttaa helmesi. Koveta massa paketissa neuvotulla tavalla. Lisätietoja löydät askartelumassa faq:sta

Tarvikkeet töihin löydät Ihan kivasta kaupasta, www.askartelumassat.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti