maanantai 20. joulukuuta 2010

20. Luukku Metallivärisävyjä mokume ganea varten
Harmooninen väripaletti

Värilliset askartelumassat toimivat väriensekoituksessa akryylimaalien tavoin. Vaikka pakettiväreistä on mahdollista löytää itselle sopivia värejä on useimmiten omien värisekotusten käyttö se, mikä viimekädessä tekee ihan kivasta korusta aidosti nätin. 

Harmoonisia väripaletteja on yksinkertaisin muodostaa siten, että samaan väripohjaan sävytetään eri sävyjä. Kun kaikissa väreissä on edes pieni määrä yhdistävää väritekijää ne myös sopivat toisiinsa. 

Illuusiokorusta jäi  yli muutamaa eri sävyä vihertäviä massoja. Sekoitin nämä värit ensin yhtenäiseksi sävyksi. Tämän jälkeen vihreään sekoitetaan noin puolet muita värejä.


Kirkkaat perusvärit eivät sovi yhteen sellaisinaan, sensijaan sävytyksen jälkeen väreistä tulee harmonisia ja murrettuja. 
Koska vihreän massan pohjana on kulta, voidaan sävyistä tehdä  vaaleampi versoa lisäämällä niihin vielä kultaa. Ylärivin väriin on alarivissä lisätty pieni määrä kultaa. 
Säilytä kovettamatonta massaa kaakelilla tai askartelulle pyhitetyllä lautasella. Paperialusta imee massasta öljyjä ja haurastuttaa helmesi. Koveta massa paketissa neuvotulla tavalla. Lisätietoja löydät askartelumassa faq:sta

Tarvikkeet töihin löydät Ihan kivasta kaupasta, www.askartelumassat.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti