torstai 18. elokuuta 2011

Kenkäkoristeita kutistemuoveilla

Kutistemuovista voi tehdä myös koristeita crocs- kenkiin. 

Näihin koristeisiin on käytetty valkoista kutistemuovia, koristekenkänastoja sekä zig millennium kyniä. Lisäksi tarvitset reijitinpihdit ja sakset.

Aloita piirtämällä valkoisen kutistemuovin karhealle puolelle noin 17 mm:n kokoinen ympyrä. Tämä ympyrä tulee olemaan koristeen reikä. Piirrä muoville vapaamuotoisesti noin 5-8 cm:n halkaisijalla oleva kuvio. Koska kynän jälkeä ei enää saa pois kutistemuovista voit myös leikata kuvion saksilla vapaamuotoisesti. Väritä kuvio Zig Millennium tusseilla jotta valmis kappale kestää valoa ja vettä. Kappaletta ei kannata värittää ennen leikkaamista koska leikkauksen yhteydessä värit vielä hieman leviävät kosketuksesta. Tee paperireijittimellä tai reikäpihdeillä keskikohtaan reikä: rouhi piirrettyjen viivojen sisältä kunnes irti leikattu osio on piirretyn ympyrän kokoinen. 

Väritä kukkakuviot viivoin. Täysin täyteen värjätyt alueet muuttuvat kutistuksen aikana tummemmiksi. Kutista muovi uunissa annettujen ohjeiden mukaisesti
Pujota kenkänastan pienempi puoli kuvion päältä reijästä läpi. Pujota nastan suurempi vastakappale kengän sisäpuolelle ja kiinnitä nastan osat toisiinsa. Kerran kiinnitettyä nastaa ei voi purkaa rikkomatta. Useimmissa muovireikäkengissä nastan voi pujottaa kenkään reikää venyttämällä myös jälkikäteen. 

Koristeen voi myös liimata muoviseen koristenastaan kaksikomponenttiepoksiliimalla. Jotta koriste kestää noudata liimapaketin ohjeita huolellisesti. ************
Ihan kiva kauppa on seuraavan kerran myymässä seuraavissa tapahtumissa:

Intohimona askartelu 27.-28.8.2011 Helsinki 110-18 Suvilahden kattilahallissa.
Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Silmä, pisto, tikki, takki: Keittiönperäyrittäjien käsityö ja -tarvikemarkkinat
 10.-11.9. 2011 Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Kruununhaka, Helsinki
Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä


Helmiplaneetta/ Leimailutaivas messut
Masalan Aktia Sport Centerissä la 17.9 klo 11-17.
Osoite: Masalantie 346, 02430 Masala
Lisätietoa tapahtumasta täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti