keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Riipusten tekeminen korumuoteilla


TARVIKKEET

Premon korukehysmuoteilla ja korukivimuoteilla teet helposti ja vaivattomasti riipuksia. Muotit ovat silikonia ja massat voidaan myös kovettaa niissä.




 Korukehys

Työstä massa ja ota sopivahkon kokoinen määrä massaa. Muokkaa massasta pallo ja paina se muottiin. Leikkaa leikkausterällä ylimääräinen massa pois muotin pintaa pitkin. Varo leikkaamasta muottia. 






Painele koruosien takaosaan hieman tekstuuria esim. hiekkapaperilla. Tee massasta pieni helmi, lävistä se neulatyökalulla ja paina kiinni muotissa olevaan koruosaan. Poista neulatyökalu helmen sisältä.


Korukivet ja riipukset

Jos haluat korukiveesi koristelua, voit toimia esim. näin:
Työstä massa ja kaulitse se levyksi.
Täytä askartelumassapuristin siten, että laitat erivärisiä massoja sisälle pieniä määriä peräkkäin. Purista isohkolla reikäsuotimella makkara. Kun leikkaat makkaraa, siitä tulee erilaisia häränsilmäkuvioita ulos. Leikkaa pötköstä viipaleita ja aseta viipaleet levyn päälle. Kaulitse levy tasaiseksi.


Leikkaa ympyräleikkureilla levystä hieman Muotin kokoa suurempia kappaleita ja aseta ympyrät kuvapuoli alaspäin muottiin.
Paina levy kunnolla muotin pohjalle sormella.
Täytä muotin loppuosio massalla. Leikkaa muotinmukaisiksi kuten edellä.

 Koveta massatyöt muoteissa askartelumassapaketissa mainitussa lämpötilassa ja ajassa.

Anna töiden viilentyä kovetuksen jälkeen ja ota ne sitten muotista.

Liimaa osat yhteen syanoakrylaattiliimalla.

Koruvinkki

Voit käyttää riipuksia yksittäin tai yhdistellä niihin metallilenkkejä tms. Voit myös tehdä muotin kolmella erikokoisella riipuksella korun siten, että ripustat riipukset kolmeen eri vahanauhaan ja sidot vahanauhat sitten yhteen siten, että jokainen helmi roikkuu korun keskellä hieman eri korkeudella.


-- Pörrö
Ihan kiva kauppa
Pin It